Kubánska torta
Suroviny
- 4Vajíčko
- 120 gcukor kryštálový
- 2 PLMlieko
- 120 gmúka polohrubá
- 20 gkakao
- 2 ČLprášok do pečiva
- Parížska šľahačka:
- 600 mlšľahačka rastlinná
- 90 gkakao holandské kvalitné
- Ďalej:
- džem ríbezľový
- banány
- 100 gčokoláda na varenie
- cera
- Hera
- 1 ČLolej
-
Postup
-
1
Vajíčka ušľaháme s cukrom, pridáme mlieko. Šľaháme tak dlho až kým sa nam nevytvorí hustá pena.
-
2
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. K vajíčkam pridáme po lyžičkách múku jemne vmiešavame. Tortovú formu ja som použila 26 cm som vystlala papierom na pečenie a boky vymazala a vysypala múkou Vlejeme pripravené cesto.
-
3
Pečieme pri teplote 160-180° C približne 20 minút.
-
4
Parížska šľahačka: Deň vopred privedieme k varu šľahačku spolu s kakaom(kakao rozmiešame v troške studenej šľahačky) Vypneme a uložíme do chladničky. Na druhý deň už iba vyšľaháme.
-
5
Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie vrch korpusu jemne posťahovať Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie pikantným . Naukladáme banány ktoré narežeme pozdlž
-
6
Na banány natrieme šľahačku aj po bokoch a odložíme do chladničky
-
7
Čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, Ceru a Heru premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka. čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty.Môžme aj po bokoch a nakoniec necháme stuhnúť.