Kubánska torta

07.12.2014 14:42

Suroviny                                    

  •  4Vajíčko
  •  120 gcukor kryštálový
  •  2 PLMlieko
  •  120 gmúka polohrubá
  •  20 gkakao
  •  2 ČLprášok do pečiva
  • Parížska šľahačka:
  •  600 mlšľahačka rastlinná
  •  90 gkakao holandské kvalitné
  • Ďalej:
  •  džem ríbezľový
  •  banány
  •  100 gčokoláda na varenie
  •  cera
  •  Hera
  •  1 ČLolej
  • Postup 

  • 1

    Vajíčka ušľaháme s cukrom, pridáme mlieko. Šľaháme tak dlho až kým sa nam nevytvorí hustá pena. 

  • 2

    Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. K vajíčkam pridáme po lyžičkách múku jemne vmiešavame. Tortovú formu ja som použila 26 cm som vystlala papierom na pečenie a boky vymazala a vysypala múkou Vlejeme pripravené cesto.

  • 3

    Pečieme pri teplote 160-180° C približne 20 minút.

  • 4

    Parížska šľahačka: Deň vopred privedieme k varu šľahačku spolu s kakaom(kakao rozmiešame v troške studenej šľahačky) Vypneme a uložíme do chladničky. Na druhý deň už iba vyšľaháme. 

  • 5

    Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie vrch korpusu jemne posťahovať Korpus natrieme bohato džemom, najlepšie pikantným . Naukladáme banány ktoré narežeme pozdlž 

  • 6

    Na banány natrieme šľahačku aj po bokoch a odložíme do chladničky 

  • 7

    Čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, Ceru a Heru premiešame, pridáme olej a vymiešame dohladka. čokoládu necháme trošku vychladnúť, aby sa šľahačka nezačala topiť, polevu rozotrieme na vrch torty.Môžme aj po bokoch a nakoniec necháme stuhnúť.