Torta s vanilkovým krémom
08.01.2014 15:34
SUROVINY:
- 300 g práškový cukor
- 400 g čokoláda
- 7 ks vaječný bielok
- 100 g lieskové oriešky
- vanilka
- čokoládová poleva
- šľahačka
VANILKOVÝ KRÉM:
- 150 g cukor
- 150 g polohrubá múka
- 1/2 litrov mlieko
- 6 ks vaječný žĺtok
- 1 ks vanilkový struk
- 1 šálka mlieko
- 1 balíček vanilkový cukor
Postup receptu:
-
1.Tuhý sneh vyšľaháme z cukru a bielkov, pridáme nastrúhanú čokoládu, vanilku a lieskové orechy, ktoré sme pomleli celkom najemno. Zo surovín vytvoríme cesto a upečieme 3 pláty, ktoré po vychladnutí natrieme krémom z vanilky. Upravíme tortu a polejeme ju čokoládovou polevou a na koniec ozdobíme šľahačkou.
-
2.Vanilkový krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme všetky ingrediencie, ktoré sú potrebné na krém a prilejeme k nim pol litra vriaceho mlieka. Ako náhle nám krém vychladne vyberieme vanilkový struk a pridáme ešte lyžičku vanilkového cukru.
https://dobruchut.azet.sk/recept/10263/torta-s-vanilkovym-kremom/