Torta s vanilkovým krémom

08.01.2014 15:34

SUROVINY:

  • 300 g práškový cukor
  • 400 g čokoláda
  • 7 ks vaječný bielok
  • 100 g lieskové oriešky
  • vanilka
  • čokoládová poleva
  • šľahačka
 

VANILKOVÝ KRÉM:

 
  • 150 g cukor
  • 150 g polohrubá múka
  • 1/2 litrov mlieko
  • 6 ks vaječný žĺtok

 

  • 1 ks vanilkový struk
  • 1 šálka mlieko
  • 1 balíček vanilkový cukor
  •  

 

 

Postup receptu:

  • 1.
    Tuhý sneh vyšľaháme z cukru a bielkov, pridáme nastrúhanú čokoládu, vanilku a lieskové orechy, ktoré sme pomleli celkom najemno. Zo surovín vytvoríme cesto a upečieme 3 pláty, ktoré po vychladnutí natrieme krémom z vanilky. Upravíme tortu a polejeme ju čokoládovou polevou a na koniec ozdobíme šľahačkou.
     
  • 2.
    Vanilkový krém: Vo vodnom kúpeli vyšľaháme všetky ingrediencie, ktoré sú potrebné na krém a prilejeme k nim pol litra vriaceho mlieka. Ako náhle nám krém vychladne vyberieme vanilkový struk a pridáme ešte lyžičku vanilkového cukru.

 

https://dobruchut.azet.sk/recept/10263/torta-s-vanilkovym-kremom/